My Creative World

Yaratıcılık eğitimi ile yaratıcı düşünme üzerine farkındalık kazandırabilir ve yaratıcı düşünme süreçlerini kolaylaştırarak yaratıcılığın ortaya çıkmasına aracı olabiliriz. Yaratıcı düşünme süreçlerini kolaylaştırmak için yapmamız gereken ise teori ve modellerin ışığında yaratıcılığın ne olduğunu ve hangi bileşenleri içerdiğini,yaratıcılığı etkileyen etmenleri tespit edip programa yansıtmaktır. Bu tarz bir programın önemli ayaklarından birisi de yaratıcı süreç bileşeninin kapsamında ele alınan yaratıcı düşünme becerilerini ve bu becerileri pratik edebilecekleri teknikleri öğrencilere öğretmektir. Bu sayede yaratıcı potansiyelin geliştirilebileceği/açığa çıkarılabileceği düşünülmektedir. Yaratıcı düşünme becerilerini geliştirmek adına kullanılan birçok teknik vardır. Bu projede bu tekniklerden biri olan SCAMPER ile çocukların yaratıcılık süreçlerine yolculuk yapacağız.Düşünmeyi,eleştirmeyi,farklı bakış açılarını geliştirmeyi sağlayacak ve beyin gelişimlerini destekleyeceğiz.

Yayın: 07.02.2021 - Güncelleme: 07.02.2021 22:09 - Görüntülenme: 161